Els productes elaborats a la Conca d’Òdena ja tenen un distintiu oficial que en garanteix la qualitat

Aquest dilluns s’ha presentat el distintiu oficial del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, un nou segell que incorporaran els productes elaborats a la Conca d’Òdena que compleixin un seguit de requisits relacionats amb la proximitat, la qualitat, la sostenibilitat, la tradició i la traçabilitat, de manera que es tradueixi en un impacte positiu en l’economia local, el medi ambient i la identitat territorial.

L’assemblea del Parc Agrari de la Conca d’Òdena va aprovar per unanimitat la darrera setmana de novembre el reglament d’ús i gestió del distintiu, que especifica que només el podran obtenir els productes d’origen local, que hagin estat cultivats o produïts a la Conca d’Òdena o als termes municipals de la seva perifèria. Els productors hauran de demostrar que ha estat elaborat localment i que totes les matèries primeres utilitzades en l’elaboració provenen del territori (amb l’excepció d’ingredients secundaris que no es produeixin aquí, com ara el sucre, el pebre o la canyella). També s’estableixen criteris de bones pràctiques en la gestió de residus i els preus justos per als proveïdors de matèries primeres i els consumidors finals. 

Actualment ja hi ha diversos productes que compleixen aquests requisits i han començat a incorporar el distintiu en productes com ara formatge, mel, llegum, oli, iogurts, vi, ametlles, cereals, cervesa, carn, ous, cràkers,  fruita i la resta de productes d’horta de temporada. Tots aquells productors agraris i ramaders i els elaboradors agroalimentaris que compleixin els requisits establerts ja poden sol·licitar el distintiu posant-se en contacte amb el Parc Agrari de la Conca d’Òdena i entrant a formar part de l’Associació de Productors. Periòdicament, l’organisme farà controls i validacions per garantir el bon ús del distintiu i el compliment dels criteris establerts.

Amb el distintiu “Producte del Parc Agrari de la Conca d’Òdena” es vol que la ciutadania pugui escollir, entre l’àmplia oferta alimentària, productes locals,  de temporada i saludables, ja que asseguren la qualitat de les matèries primeres. Triant-los, els consumidors ajuden a preservar el territori i el mosaic agroforestal, és la manera més directa de donar suport actiu als productors locals, reforçar el teixit social i l’economia local, i pagar preus justos als agricultors, ramaders i elaboradors perquè puguin guanyar-se la vida dignament.

Podeu consultar el reglament detallat aquí:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *