200 persones participen a la Rutatast 2024, que incloïa tastos de 14 productors al llarg de 13 km creuant Òdena

Aquest passat diumenge 7 d’abril la caminada gastronòmica “Rutatast” organitzada pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena va aplegar 200 persones de totes les edats que van recórrer el terme municipal d’Òdena des de l’Espelt fins al Raval de l’Aguilera. En total van ser 13,5 quilòmetres de caminada amb 8 parades al llarg del camí que van servir per visitar explotacions agràries i masies, i per tastar productes de 14 productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena.

Els participants, la gran majoria residents a l’Anoia, van sortir en 11 torns diferents, separats per 10 minuts de diferència, des de les 7.50h i fins les 9.30h. Els tastos de les vuit parades van consistir en un tast de vins i begudes del Celler Mestís amb hamburgueseta de vedella de Casa Nostra amb oli d’oliva de la Solana de Collbàs, untable de malva sobre pa d’espelta, perles de mostassa sobre pa d’espelta i galetes de blet blanc del Col·lectiu Eixarcolant, gelats d’Ecomercaderet amb mistela i ametlles garapinyades de Can Grimau, crema de calçots i bròquil Horta lliure, truita de patates d’Ous d’OR-PÍ, tastet d’hummus amb olis aromàtics de Can Gibert amb vins i pa amb vi i sucre del Celler Anna Rosell, mató de cabra de l’Associació Aliment Humà amb mel de Mel Riba i, finalment, xai a la brasa amb pa amb oli d’oliva d’Eco Puig Aguilera amb Cervesa de La Naris.

Els participants no només van poder fer les degustacions gastronòmiques durant el trajecte sinó que també van poder adquirir gran part dels productes que havien tastat a la botiga instal·lada al final del recorregut. A diferència de les edicions anteriors, enguany el recorregut va tenir menys desnivell, fet que molts participants van agrair. Es tracta d’una activitat amb un públic molt fidel que cada any té molt èxit, ja que s’esgoten les places en temps rècord. Els participants en fan una valoració molt positiva, i destaquen l’oportunitat de descobrir nous productors i nous productes, que se solen anar renovant en cada edició.

Pel que fa a l’organització, la presidenta de l’associació de Productors de la Conca d’Òdena, Sònia Torra, en fa un balanç “molt positiu, ja que oferir diferents rutes per diferents llocs i amb diferents productors i explotacions és un punt d’interès afegit que farà que cada any aquest esdeveniment sigui més lluït». Jana Peters Solé, del Col·lectiu Eixarcolant i tècnica del Parc Agrari, destaca que la gràcia del Rutatast és que “la gent té l’oportunitat de conèixer els productes, tastar-los i conèixer els productors; d’aquesta manera es fomenta la venda dels productes de proximitat”.

La primera edició del Rutatast, celebrat el 2022, va recórrer un trajecte de 14 quilòmetres entre Copons (a La Mallola) fins a Santa Margarida de Montbui. La segona edició celebrada el 2023 els participants del Rutatast van anar des de Santa Càndia (Orpí) fins a la Torre de Claramunt i enguany es va celebrar aquesta tercera edició al terme municipal d’Òdena, des de l’Espelt fins al Raval de l’Aguilera.

La propera cita del Parc Agrari de la Conca d’Òdena és la Mostra de Productes del Parc Agrari, que se celebrarà el proper 18 de maig a la tarda-vespre a Igualada. L’organització en donarà més informació properament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *