Centenars de persones participen a la Mostra de productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena celebrada a Carme

Una de les novetats d’aquesta 5ena edició ha estat la presentació de “píndoles de coneixement” per a descobrir projectes agroalimentaris vinculats al territori

Centenars de persones d’arreu de la comarca han participat aquest passat diumenge de la 5a Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena celebrada a Carme. Els assistents van poder conèixer de primera mà els productes elaborats per una desena de productors de la Conca d’Òdena, també en forma de tastets. Copes de vi, cervesa, crema de carbassa, iogurt amb cirereta de pastor, formatges, truita de patates i oli d’oliva són alguns exemples dels productes que es van poder degustar.


A més, aquest any, la mostra s’ha reafirmat com a esdeveniment familiar, oferint 5 tallers gratuïts per a infants: escape room rural, pintacares, estampació d’una bossa de tela, elaboració d’olives i l’activitat “pinta el Parc agrari”. Tots els tallers van tenir molt èxit i van atraure famílies de diversos municipis anoiencs.


En aquesta cinquena edició de la Mostra es van presentar per primera vegada les “Píndoles de coneixement”: tres xerrades curtes per a conèixer projectes vinculats al territori que van despertar molt interès entre els assistents. Es va parlar de la Rosella com a cultiu en temps de sequera, de la mà d’Eixarcolant i Cal Llacuna que ens van presentar els resultats del primer assaig de cultiu. També es va poder descobrir el cultiu d’olivera en secà de la mà de la Solana de Collbàs, i finalment es va presentar una iniciativa de relleu generacional cooperatiu gràcies a la Beneta.


Durant la jornada també es va fer una demostració de cuina per ensenyar a fer Branzoaice si suberek, unes empanades típiques de Romania però fetes amb productes del Parc Agrari, que després el públic va poder tastar. Finalment, la mostra va estar amenitzada pel grup Igualadí Mel & Caiena, que va donar un aire molt festiu i animat al final de la mostra.


La Mostra de productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena és una mostra itinerant que se celebra dos cops l’any, i cada edició té lloc en un municipi diferent del Parc Agrari. En aquesta ocasió es va celebrar a Carme coincidint amb la festa major d’hivern del municipi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *