Jornada Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya: Fem xarxa de petits productors i elaboradors

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya ha organitzat la Jornada Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya: Fem xarxa de petits productors i elaboradors.

La jornada s’ha celebrat dimecres 17 de juliol al Recinte Firal Sucre de Vic. Aquesta trobada s’ha adreçat als petits productors i elaboradors, així com a emprenedors del sector agroalimentari de Catalunya. L’objectiu de la jornada ha estat crear un espai de debat i de connexió entre els petits productors o elaboradors, en el qual s’han tractat reptes i problemàtiques des d’un enfocament integral i transversal.

Durant la sessió, s’ha parlat de temes com iniciatives de distribució i venda conjunta, petits escorxadors, obradors compartits, relleu generacional i impuls de l’emprenedoria agroalimentària en l’entorn rural, suport a l’emprenedoria en clau femenina, entre d’altres.

Des del Parc Agrari de la Conca d’Òdena hem assistit a la jornada per contribuir i participar activament.

Neix l’Associació de Turisme del Parc Agrari per reforçar l’oferta turística i econòmica de la Conca d’Òdena

Es tracta d’una nova iniciativa per impulsar el turisme sostenible, connectant productors, guies i empreses locals per a desenvolupar activitats conjuntes

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena ha presentat l’Associació de Turisme, una entitat que agrupa petits empresaris, productors i emprenedors que impulsen projectes de turisme a la Conca d’Òdena. L’objectiu és que puguin col·laborar entre ells per posar en valor el territori i les activitats que s’hi fan, i que tot plegat contribueixi a fer que el turisme a la Conca generi una economia sòlida i sostenible basada en productes i serveis locals, i que preservi l’entorn natural i els valors de la zona.

La primera reunió, que va tenir lloc la darrera setmana, va ser el tret de sortida d’aquesta iniciativa que té com a objectiu connectar diferents agents del sector, com productors que ofereixen visites i tastos, llogaters de bicicletes, guies de senderisme, hípiques, cases de turisme rural, i guies d’elements patrimonials, tot creant una xarxa de col·laboració que permeti desenvolupar activitats i esdeveniments conjunts i reforçar, així, l’oferta turística de la zona. L’associació també busca conscienciar la població sobre la importància de conèixer i valorar el seu entorn, ja que aquest coneixement es considera essencial per a la preservació i promoció del territori. En aquest sentit unes vuit explotacions treballaran per a ser visibles i oferir activitats per donar a conèixer l’activitat agrària i els seus productes.

Propers passos i iniciatives

Per a formalitzar la participació, els interessats poden inscriure’s en aquest formulari que permetrà la incorporació d’agents al projecte i la seva presentació a la pàgina web del Parc Agrari de la Conca d’Òdena i a les xarxes socials. Els membres de l’associació podran participar activament en la presa de decisions, propostes d’activitats, i esdeveniments que es desenvolupin.

L’associació també s’ha compromès a establir una quota anual per a garantir el finançament i suport tècnic necessari per a les seves activitats. A canvi, l’oficina tècnica del Parc Agrari oferirà assistència en temes de finançament, organització, promoció i difusió de les iniciatives.

Col·laboració amb Anoia Turisme

Anoia Turisme col·laborarà amb les empreses vinculades al projecte del Parc Agrari de la Conca d’Òdena per desenvolupar un turisme sostenible i lligat al territori. Aquesta col·laboració busca reforçar els objectius del PACO, oferint un suport addicional a les empreses per a la promoció del territori.