El Parc Agrari de la Conca d’Òdena ha fet un pas endavant en la dinamització del sector agroalimentari amb la signatura del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Jorba per posar en marxa l’obrador compartit del territori. Aquest nou equipament ofereix als productors un espai professional per transformar les seves matèries primeres en productes d’alt valor afegit, contribuint a impulsar l’economia local i fomentant la producció sostenible.
L’obrador està situat a Jorba, i disposa d’aproximadament 120m2 que es divideixen en dues àrees principals:
Espai per a la transformació de vegetals
Equipat amb fogons, forn, taules de treball, rentaplats industrial, cambra frigorífica, autoclau, envasadora al buit, Túrmix industrial… Permetrà elaborar productes com cremes de verdures, conserves de tomàquet, most de raïm i llegums cuits i envasats.
Espai per a la producció làctia
Equipat amb fogons, forn, taules de treball, rentaplats, neveres, neveres de maduració, una cuba de quallar, pasteuritzador i iogurtera. Permetrà elaborar productes com iogurts, mató, formatges i gelats.
L’obrador ha estat possible gràcies a una inversió conjunta de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. A més, el projecte ha comptat amb el suport del Consell Comarcal de l’Anoia i dels 16 municipis que formen part del Parc Agrari de la Conca d’Òdena.
Durant els primers mesos del 2025, es preveu l’inici de les formacions per a l’ús de la maquinària de l’obrador, així com un període de proves perquè els diferents productors puguin familiaritzar-se amb les instal·lacions i adaptar els seus processos de producció.
Per a contactar i sol·licitar més informació els productors es poden posar en contacte al correu hola@parcagrarico.cat.