L’Arborètum de l’Anoia

Des de 2023, l’Associació de productors de la Conca d’Òdena treballem per conservar varietats tradicionals de fruiters a l’Arborètum de l’Anoia. Amb la col·laboració de productors, informants i @eixarcolant, mantenim varietats de més de 50 anys, assegurant el seu cultiu i ús.

Gràcies al cofinançament europeu del FEADER i en el marc del Pla estratègic de la PAC 2023-2027, hem disposat de l’ajut a la conservació de recursos genètics agrícoles per tal de seguir contribuint a preservar la biodiversitat cultivada i el patrimoni del nostre territori.

Durant el 2024 i fins el 30 de juny del 2025 hem realitzat les següents accions dins del marc d’aquest ajut:

Conservació de 62 varietats locals d’espècies llenyoses: arbusts i arbres fruiters.

Caracterització de la figuera negra llarga de Cal Cinto, l’olivera pigada de Can Jan Ramonet, els presseguers gavatx i vinya de Cal Menjapalla, i les pereres de Cal Bernat i d’hivern de Cal Menjapalla.

Manteniment i actualització de bases de dades conjuntes per poder posar en comú tota la feina feta per a tots els bancs de germoplasma i entitats de conservació que realitzen la mateixa tasca que nosaltres.

Prospecció i recopilació de coneixements etnobotànics a la comarca de l’Anoia per tal de conservar el màxim nombre de varietats de fruiters possibles.

Visites divulgatives a l’Arborètum de l’Anoia per tal de donar a conèixer in situ el seu funcionament, les varietats que s’hi conserven i els objectius del projecte a totes les persones interessades.  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *